De praktijk

Het Eijkpunt

In de naam van mijn praktijk zit het woord ‘ijken' oftewel het bepalen van nauwkeurigheid. Voor mij staat dat voor het in balans komen van lichaam en zeker in geest.
Het Eijkpunt is een praktijk voor coaching en equitherapie. Voor mensen die zijn vastgelopen op levensgebieden als werk, relatie, gezin.
Het doel van equitherapie is een positieve verandering teweeg brengen in het functioneren van de cliënt. Dit kan persoonlijke groei inhouden, het vergroten van zelfvertrouwen, zelfstandigheid, maar ook het uiten of verwerken van emoties.

Over mijzelf

image10Mijn naam is Lous Beuving. Ik werk als B-verpleegkundige en trainer op een groepsgerichte dagbehandeling binnen een multidisciplinair team.

Als verpleegkundige ben ik vooral gericht op het hier en nu. Mijn doel is een positieve verandering teweeg brengen in het functioneren van de cliënt. Dit kan inzicht en persoonlijke groei inhouden, maar ook bijvoorbeeld het versterken van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de cliënt, of het verwerken en uiten van emoties. Ik heb ook aandacht voor het systeem rondom de cliënt.


Als trainer hou ik me bezig om op professionele basis, sociale vaardigheden aan te leren en te verbeteren. Zodat de cliënt met meer vertrouwen contacten aan durft te gaan. Ik heb aandacht voor de gedachtengang en wat de gedachte voor invloed heeft op de manier van handelen maar ook vice versa. Kan het veranderen van gedrag mijn gevoel veranderen?


Equitherapie is een aanvulling/specialisatie op mijn basisberoep als B-verpleegkundige. Als equitherapeut zie ik mijn paard als partner. Het paard helpt me mee zicht te krijgen op de specifieke problemen en de levenskwaliteit van kinderen en volwassenen. Hierdoor kan ik doelgericht werken aan de problemen van psychische, en sociale aard.


Als hippische opleiding heb ik de commandantenopleiding, de assistent-instructeurs en de voltige opleiding gevolgd. Ik heb ruim 30 jaar “all round” ervaring met paarden. Wekelijks geef ik voltige aan een groep kinderen variërend in de leeftijd van 6 –15. Met als doel meer vrijheid op het paard te krijgen en plezier aan het omgaan met het paard te beleven. Samenwerking is hier een centraal thema. Samenwerken met het paard en met je team. Ik beleef veel plezier aan het werken met mijn paarden in de dressuur, tijdens het springen en het maken van buitenritten.

Stichting Helpen met Paarden

Als gediplomeerd equitherapeut ben ik aangesloten bij de Stichting Helpen met Paarden SHP-E(NL). Aan een gediplomeerd equitherapeut wordt de eis gesteld zich regelmatig bij te scholen, supervisie te volgen en zich te verbinden aan de ethische code van SHP-E(NL). Erkenning van een equitherapeut door de SHP-E(NL) vind plaats na registratie in het beroepsregister.